Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Ett hus i Ngouedi
Isbn: 978-91-7389-282-7
Förlag: Atlas
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: november 2011

E-bok

Ett hus i Ngouedi

”Inte sen jag var en mycket ung man har jag upplevt något så omvälvande och intellektuellt utmanande som mötet med den afrikanska vardagsverkligheten. Jag hade burit med mig frågorna om Afrika, om utveckling och om välstånd mycket länge men inte haft tillfälle att söka svaren.
   Jag, som de flesta andra i västvärlden antar jag, har under decennier konfronterats med bilder av ett Afrika som lider och dör. Korrespondenter i olika medier har gjort sitt bästa för att hinna från den ena katastrofen till nästa. Inbördeskrig, militärkupper, svält och förödande epidemier har helt dominerat deras berättelser.
   Jag kände en stark lust att försöka få reda på hur Afrika levde.”

Till byn Ngouedi i Kongo-Brazzaville reser Svante Weyler för att försöka förstå. Han delar invånarnas vardag, besöker barnen i skolan och de vuxna på fälten, går i kyrkan och på marknaderna. Varför blir människorna i Ngouedi fattigare? Handlar det bara om orättfärdiga politiska strukturer eller har byborna ett eget ansvar för sina villkor?
   Kongo är också en plats där man kan få syn på sitt eget liv. Har morfar Algot och morbror Per något med Ngouedi att göra?

Svante Weyler har varit journalist och det senaste decenniet förläggare. Han har tidigare utgivit en bok om Berlin.

Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone