Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Dirty Dancer
Isbn: 978-91-0012-913-2
Förlag: Albert Bonniers förlag
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: september 2012

E-bok

Dirty Dancer

Erik Hellman hatar sitt liv. Som advokat försvarar han brottslingar han föraktar, som familjefar känner han sig illa omtyckt och missförstådd. En dag när Erik kommer hem från jobbet öppnar han av en tillfällighet ett brev från banken som egentligen är adresserat till hans artonårige son. Kontobeskedet avslöjar en stor insättning gjord av Eriks far, den berömde författaren Albert Hellman. Tydligen en gåva inför barnbarnets stundande student. Men också ett sätt att snuva Erik på det framtida arvet.Är det denna upptäckt som sätter Erik Hellmans tillvaro i rullning? Eller är det sonens pubertala revoltförsök? Hustruns avmätta attityd i kombination med att hon tillbringar allt fler nätter, ja var vet faktiskt Erik inte. Eller är det hans galne klienten som gått bärsärkargång och fyllt deras cab med sand? Det kanske kvittar. För man blir aldrig för gammal för att påbörja sin egen revolt – mot sina föräldrar, mot sin egen familj, mot världen. Och hur som helst blir detta en vecka i Erik Hellmans liv vi sent ska glömma, liksom Erik.

Med energisk träffsäkerhet är Thomas Engströms andra roman ett vällustigt frontalangrepp på vår avundsjuka, på vår oförmåga att värdesätta vad vi har, på vår vägran att ta tillvara på kärleken och i slutändan oss själva.

"En lysande ny romanförfattare är född." SvD

"Dirty Dancer är en alldeles utmärkt roman." Aftonbladet

Pressröster om Mörker som gör gott:”Man behöver inte läsa många meningar i Mörker som gör gott för att se att Thomas Engström redan nu är en riktigt bra berättare. Det finns en självklarhet i hans sätt att glida mellan lågmäld humor och allvar, en omsorg i hans gestaltning av såväl människor som miljöer, ett vemod som färgar texten, som gör den här berättelsen mycket tilltalande.”Svenska Dagbladet”Engström skriver fullgånget. Personer skildras både inifrån och utifrån med största stilsäkerhet och stark inlevelse. Sånt som miljö- och situationsbeskrivningar är han helt avundsvärt skitduktig på.”Bonnier Litterära Magasin



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone