Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Tills bara aska återstår
Isbn: 978-91-8842-910-0
Förlag: Bladh by Bladh
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: juli 2016

E-bok

Tills bara aska återstår

Rebecka studerade vapnet i några sekunder innan hon upptäckte graveringen.

6 6 6. Vilddjurets tal.

Djävulen hade kommit till Värmland.


Stockholm. Rebecka Born har fått chansen att göra karriär som specialpolis inom Sektionen för särskilda hot (SSH), en elitgrupp som bekämpar terrorism och organiserad brottslighet.
Hennes första fall: Att utreda de mystiska morden på två kvinnor som hittats stympade och brända vid Klarälven. Väl på plats i Värmland ställs Rebecka inför en helt ny typ av hot ett hot som inte låter sig betvingas med vanliga polismetoder.
Vad har hänt de unga kvinnorna? Har en seriemördare börjat staka ut sina jaktmarker?

En skräckslagen tonårsflicka hålls inlagd på Karlstads psykiatriska klinik och vågar bara öppna upp sig bit för bit. Sitter hon på nyckeln till morden?
Medan Rebecka famlar i mörkret och misstänker att hon motarbetas av lokalpolisen börjar hennes egna demoner väckas till liv. En traumatisk händelse i tonåren har satt djupa spår. Nu hotas hennes karriär såväl som hennes psykiska stabilitet.

Otäcka fynd på Rebeckas släktgård Ulfsby, numera förvandlat till flyktingboende, väcker bortträngda minnen till liv.
Har hennes egen kusin ett finger med i spelet? Finns det en ockult koppling till de mördade kvinnorna?
Samtidigt har några tagit upp jakten på flickan på sjukhuset. Några som till varje pris inte tänker låta sanningen komma fram
Detta är den första boken om Rebecka Born

OM FÖRFATTAREN
Lisa Bjurwald (f. 1978) är en prisbelönt journalist, föreläsare, författare och internationellt anlitad expert på främlingsfientlighet vars reportageböcker om Europas extremhöger har översatts till flera språk.

Bjurwald har arbetat som journalist i 20 år, bland annat som ledarskribent på Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet. I dag är hon redaktör för branschtidningen Medievärlden där hon bevakar pressfrihet och jämställdhet.

Hon har vunnit ett journalistpris från Europaparlamentet, utsetts till Årets Medieamazon 2015, tilldelats Aftonbladet Kulturs pris Hummerkniven och suttit som expert i regeringens utredning om främlingsfientlighet. Detta är hennes skönlitterära debut.

Sagt om Skrivbordskrigarna:

Det engagerar och gör mig förbannad, manad att läsa vidare. () Det är hårt, det är kargt och jag sitter kvar på stolskanten långt efter att jag läst klart.

Peter Bergman, LitteraturMagazinet

Skrivbordskrigarna tilldelades Teskedsordens Bokpris 2013 med motiveringen:

En bok om den rasism som dagligen sprids på kommentarsfält och sociala medier, och om faran i att extrema politiska åsikter blir vardagsmat och förlorar sin hotfullhet. Men också om hur vi kan hjälpas åt att starta en motoffensiv.

Sagt om Europas skam:

Minutiöst researchad bok Det är ett modigt arbete som Bjurwald har gjort. Intervjuerna och samtalen förs i miljöer och omständigheter de flesta av oss skulle göra vårt yttersta för att undvika.

Andres Lokko, Aftonbladet

En lika väldokumenterad som skrämmande lägesbeskrivning.

Magnus Eriksson, Svenska Dagbladet

En starkt engagerade reportagebok En viktig replik i ett samtal som måste fortsätta.

Torbjörn Elensky, Upsala Nya Tidning

Sagt om God dag kampsyster! Kvinnorna i extremhögern:

Ett reportage som är lika omistligt som ämnet är outforskat. () God dag kampsyster! är en väckarklocka för alla som tror att det mjukare och mer ädla könet inte är ett hot.

Dilsa Demirbag-Sten, Expressen


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone