Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Tennison (Tennison, #1)
Isbn: 978-91-7701-161-3
Förlag: Modernista
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: oktober 2016

E-bok

Tennison (Tennison, #1)

»Otroligt välskriven.« Betyg 4 av 5 | MAGNUS UTVIK, GOMORRON SVERIGE

»En riktigt välskriven, spännande och intressant deckarhistoria som jag gärna läser en fortsättning av. Betyg 4 av 5« | MEST LENAS GODSAKER

I Tennison skildrar Lynda La Plante författaren bakom den brittiska kriminalserien Prime Suspect [I mördarens spår] - än en gång huvudpersonen Jane Tennison: den här gången som nyutexaminerad polis i problemdistriktet Hackney i östra London.
Året är 1973 och i den manschauvinistiska polismiljön tvingas Tennison snabbt lära sig hantera chockerande situationer utan någon som helst hjälp eller sympati från sina överordnade. Snart blir hon involverad i sitt första mordfall: en ung, heroinberoende kvinna har hittats död. Strypt.
Brittiska Prime Suspect är en av de mest innovativa kriminal-TV-serierna någonsin. För sin realism och råa ton, men mest för huvudpersonen Jane Tennison, en av de första kvinnliga TV-deckarlegenderna (spelad av Helen Mirren).
Även Tennison har nu adapterats för en TV-serie - med manus av Lynda La Plante själv - och kommer att premiärvisas i brittisk TV under hösten 2016.

LYNDA LA PLANTE, född i Liverpool 1943, är en brittisk romanförfattare och manusförfattare. Hon tilldelades det prestigefyllda litteraturpriset Edgar Allan Poe Writers Award för TV-serien Prime Suspect. Serien vann även en Emmy Award.

»Det här är både spännande och väldigt välskrivet. Julklappstips!« | GOMORRON SVERIGE

»Vi möter här den unga, intelligenta och ambitiösa Jane Tennison, i en njutbar spänningsroman med uppslukande handling och högt tempo.« | THE GUARDIAN

»Lynda La Plante tar dig i kragen och trycker upp dig mot väggen. Tempot är andlöst och historien full av spännande vändningar. Det är inte ett dugg överraskande att det ska göras en ny TV-serie av Tennison.« | THE INDEPENDENT

»Mästarinnan av suspense. Superb berättare.« | DAILY EXPRESS

»Klassisk Lynda La Plante, fantastisk läsning.« | MARTINA COLE



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone