Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Kalmars historia. Medeltid och renässans
Isbn: 978-91-7545-612-6
Förlag: Historiska media
Kategori:
Historia Resor & geografi
Tillgänglig sedan: november 2017

E-bok

Kalmars historia. Medeltid och renässans

»Dick Harrison har skrivit en gedigen och viktig bok om en stad som förtjänar ett vidare erkännande för sin roll som historisk samlingspunkt.« Populär Historia

»Denna slösande rikt illustrerade och faktaspäckade bok om medeltidens och renässanstidens Kalmar med lundahistorikern professor Dick Harrison som kunnig ciceron är en bok man mycket gärna sträckläser.« Bibliotekstjänst

Nya arkeologiska utgrävningar i Kalmar har väckt sensation inom forskarvärlden. De visar att staden är mycket äldre än vad man tidigare trott, och bilden av den gamla nordiska metropolen har förändrats i grunden.

Få svenska städer har varit scen för så många historiska konferenser, överenskommelser, belägringar och strider som Kalmar. Under medeltiden var staden en av de främsta i Norden och dess politiska betydelse var avsevärd. Kalmar hade en förmögen stadsbefolkning och slottet var ointagligt. Men i mitten av 1600-talet gick staden under, och det medeltida Kalmar begravdes. De senaste årens arkeologiska utgrävningar i området har gett häpnadsväckande nya insikter i stadens förflutna.

Dick Harrison, författare och professor i historia, skildrar nu stadens reviderade historia. I boken ger han oss en fascinerande tidsresa från medeltid till renässans, med plats för alla dåtidens mäktiga män och kvinnor – Birger jarl, unionsdrottningen Margareta, Erik XIV med flera.

Boken är rikligt illustrerad med nytagna foton från stadsmiljö och utgrävningar samt föremålsbilder. Boken är ett samarbete med Kalmar kommun.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone