Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Ada löser en knut
Isbn: 978-91-8901-748-1
Förlag: Speja Förlag
Kategori:
Barn & Ungdom 6-9 år
Tillgänglig sedan: maj 2020
Uppläsare: Malin Clausson
Length: 36 minuter

Ljudbok

Ada löser en knut

Det här är berättelsen om en svårlöst knut. Flera hopplösa knutar faktiskt.

Det har börjat en ny tjej i klassen, Hilda med de snyggaste skorna Ada har sett. Knytskor med stjärnor på. Hilda kan också åka skateboard jättebra och så kan hon en sak till som Ada ännu inte kan. Hon kan knyta sina skor själv.  

Plötsligt går allt fel. Ada blir osams med mamma när hon inte vill köpa nya skor med snören på till Ada, för då måste man ju kunna knyta sina skor . Dessutom blir Ada osams med sina gamla vänner, för att Ada vill vara med den nya tjejen.  Nu MÅSTE Ada lära sig hur man knyter skor. Och hur man gör för att lösa knutar som gör ont i magen    

Ada löser en knut är en rikt illustrerad högläsningsbok, men också en perfekt bok för den som precis har lärt sig att läsa själv. Med hög igenkänning berättar Malin Clausson och Cissi Welin om hur jobbigt det är att vara osams och hur man kan göra för att bli vänner igen. Ada bjuder också på sina bästa tips för att lära sig att knyta sina skor själv.    

Malin Clausson är frilansjournalist med bakgrund som reporter och redaktör på Skövde Nyheter, Göteborgs-Posten och Faktum. Vid sidan om pressjournalistiken har Malin ägnat sig åt bokutgivning, där Ada löser en tand var den första barnboken. Malin bor i Göteborg med stor familj.  

Cissi Welin är illustratör och tecknare, numera som frilansare, men med bakgrund som tidningstecknare under 25 år på Göteborgs-Posten. Hon har tidigare illustrerat böcker som den första boken om Ada, Ada löser en tand.  


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone