Jump to content
Cover for Kod 93
Isbn: 978-91-8915-725-5
Publisher: Sekwa förlag
Category:
Crime & Mystery
Accessible since: June 2021

E-book

Kod 93

Hårdkokt fransk bladvändarspänning   

Ett lik slår upp ögonen på obduktionsbordet. En mobiltelefon ringer inifrån en brännskadad död kropp. Den ena märkliga och makabra händelsen efter den andra radas upp, och kommissarie Victor Coste och hans kollegor får en svår utredning på sitt bord. Den liknar ingenting som kommissarie Coste tidigare har sett - trots sina 15 år på fältet.     

Kod 93 utspelas i förorten Seine-Saint-Denis, ett av Paris allra hårdast belastade områden. Bland de slitna höghusen och urblåsta industrilokalerna frodas droghandel, prostitution och gängrelaterad brottslighet. Att politikerna bestämt sig för att lägga innerstadens soptipp i området gör inte saken bättre.   

Det här är en mörk och spännande berättelse som tar oss till ett Paris vi sällan ser. Kod 93 är en hårdkokt deckare med högt tempo, engagerande karaktärer och snabba vändningar, där spänningen snabbt skruvas upp till max.    

"En andlöst spännande intrig ända till sista sidan. En mästerlig deckare." - L'Express   

Olivier Norek har arbetat som polis i 18 år, bland annat i Seine-Saint-Denis i Paris. 2020 kom hans deckare Ytspänning på svenska, en bok som hyllades av kritiker och läsare och nominerades till årets bästa översatta kriminalroman av Svenska Deckarakademin.Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone