Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Det femte sinnet
Isbn: 978-91-8971-305-5
Förlag: Polaris Fakta
Kategori:
Naturvetenskap
Tillgänglig sedan: januari 2023
Uppläsare: Li Wångblad
Length: 4 timmar 40 minuter

Ljudbok

Det femte sinnet

Vad kan doftsinnet berätta om dig, din historia och din framtid? 

Kanske har du upplevt hur en doft ögonblickligen kan väcka minnen och transportera dig bakåt i tid  oavsett om det är lukten av asfalt eller regn, en speciell parfym eller doften av nystekta köttbullar.

Det femte sinnet tar Margit Walsø med dig på en vetenskaplig, kulturhistorisk och personlig resa genom dofternas fascinerande värld. Läs om luktsinnets förhållande till minnet, hur parfymer skapas och vad som gjorde Grasse i Frankrike till världens viktigaste centrum för parfymtillverkning. Dessutom får du veta varför Napoleon bad sin fru Joséphine om att inte tvätta sig innan de skulle träffas i Paris. Boken ger dig en unik inblick i hur vårt luktsinne fungerar och du får nycklar som hjälper dig att till fullo utnyttja ditt femte sinne. 

MARGIT WALSØ (född 1968) debuterade 2007 med den historiska romanen Kjære Voltaire, en berättelse om matematikern Emilie du Châtelet och hennes passionerade relation med Voltaire. Därefter har hon även skrivit romanerna Dronningens løfte (2013) och Parfymeorgelet (2018). Hennes böcker har översatts till flera språk. Hon har tidigare jobbat som förläggare för både skönlitteratur och facklitteratur och idag bor hon i Oslo där hon är verksam som chef för NORLA (Norwegian Literature Abroad).

Röster om boken:

»Intressant och tänkvärd bok. Det är en personlig berättelse och samtidigt en fängslande vetenskaplig och historisk redogörelse. Helhetsbetyg 4: Mycket bra.« Bibliotekstjänst


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone