Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Don Juan
Isbn: 978-91-8094-295-9
Förlag: Modernista
Kategori:
Dramatik
Tillgänglig sedan: november 2023

E-bok

Don Juan

Don Juan, den fräcke och obönhörligt charmige hjälten, lever ett liv i ständig jakt på njutning och nya erövringar. Hans hjärta är en vindlande labyrint av begär, och inget hinder tycks kunna stå i hans väg. När han lämnar Donna Elvira efter en kort tids äktenskap för att hitta en ny flamma förväntar han sig som vanligt att allt ska gå hans väg. Men när han stöter på moralens stränga lagar och blir konfronterad med de konsekvenser hans handlingar för med sig, står han inför en omedelbar vägskäl.
Molières Don Juan är en gripande och humoristisk resa genom människans natur och de komplexa spel som omger kärlek, moral och förlåtelse. Det är en briljant och tidlös berättelse om en man som ständigt försöker leva utan att begränsas av samhällets normer och konventioner, och de oväntade konsekvenser som följer.
I översättning av Tor Hedberg.

MOLIÈRE – egentligen Jean-Baptiste Poquelin [1622-1673] – var en fransk dramatiker, författare, skådespelare och regissör, kanske mest känd för komedier som Den girige, Den inbillade sjuke, Misantropen och Don Juan.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone