Jump to content
Cover for Fenixkronan
Isbn: 978-91-7719-192-6
Publisher: HarperCollins Nordic
Category:
Novels
Accessible since: November 2023
Narrator: Sofia Berntson
Length: 14 hours 1 minute

Audiobook

Fenixkronan

Två kvinnoöden flätas samman i en hisnande resa, från jordbävningen i San Francisco till Versailles glittrande palats.

San Fransisco 1906. I en stad full av nyblivna miljonärer och spänningssökande uppkomlingar hoppas två mycket olika kvinnor kunna påverka sitt öde: Gemma, en guldblond, skönsjungande sopran vars karriär desperat behöver återupplivas, och Suling, en brodös från Chinatown som är fast besluten att undkomma ett arrangerat äktenskap. Deras vägar korsas när de dras in i den charmige järnvägsmagnaten Henry Thorntons omloppsbana, vars extraordinära samling av kinesiska antikviteter inkluderar den mytomspunna Fenixkronan, från det legendariska fallna Sommarpalatset i Beijing.

Genom Henry får Gemma och Suling en ny chans, men den hoppingivande tillvaron förvandlas till kaos när en förödande jordbävning tillintetgör San Francisco. Thornton försvinner och lämnar efter sig ett mysterium som sträcker sig längre än någon kunde ha föreställt sig.

Paris 1911. Den mystiska Fenixkronan dyker upp igen, och för samman Gemma och Suling i en sista desperat strävan efter rättvisa.

Perfekt för dig som gillar Lucinda Riley och Fiona Valpy.

***
Kate Quinn, f. 1981, är en amerikansk författare, bosatt i södra Kalifornien. Hennes historiska romaner är bästsäljare och har översatts till flera språk. Jägarinnan nominerades till Årets bok 2020.
Janie Chang föddes i Taiwan men har bott i många länder. Hon är en bästsäljande författare av historisk skönlitteratur, och tar ofta inspiration av sin släkthistoria och sina förfäders berättelser.

***
”Sträckläsning som framkallar rysningar av både spänning och välbehag.”
Bonniers bokklubbar


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone