Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Stugan som försvann
Isbn: 978-91-8077-323-2
Förlag: Nypon förlag
Kategori:
Barn & Ungdom 9-12 år 6-9 år Lättläst
Tillgänglig sedan: november 2023
Uppläsare: Sari Eliasson
Length: 41 minuter

Ljudbok

Stugan som försvann

Någon för oväsen i skogen nära Vanjas gård. Vanja tar hjälp av kompisarna Sivert och Mo för att ta reda på vad som pågår. De upptäcker att den fina stugan där de brukade leka är förstörd, och i skogen har någon slängt massa farligt skräp. Vem gör så? Och varför blir djuren på gården sjuka och dör? 

Vanja, Sivert och Mo bor i en liten by. Men även i en liten by kan mystiska saker hända. Följ med de tre vännerna på jakt efter miljöskurkar. Stugan som försvann är andra delen i Ruth Lillegravens lättlästa deckarserie Klimatklubben som handlar om miljö och klimat. I slutet av varje bok finns en kort faktadel som knyter an till berättelsens miljötema.

Boken har stora, uttrycksfulla illustrationer av Jens Kristiansen.

Sagt om en tidigare bok i serien: 

De svarta svanarna:
Boken känns aktuell då man tar upp ämnen som plast i haven, dumpning av spillolja och konsekvenser för djur- och strandliv. [...] Träffsäkra och stämningsfulla illustrationer av Jens Kristensen kompletterar texten och bidrar till en berättelse som alla åldrar kan ha behållning av.
Marika Danielsson, BTJ

Lättlästa böcker från Nypon är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för den tänkta läsarens ålder. Böckerna är indelade i sex nivåer. Klimatklubben ligger på nivå 5 av 6.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone