Jump to content
Cover for Blodrött hav
Isbn: 978-91-8094-311-6
Publisher: Modernista
Category:
Crime & Mystery
Accessible since: December 2023
Narrator: Marie Richardson
Length: 7 hours 54 minutes

Audiobook

Blodrött hav

Andra boken i den beroendeframkallande Áróra-serien

»Sigurdardóttir har ett förhållandevis rakt språk som sällan tar några omvägar, men som också snabbt och skickligt fångar miljöer och personer som passerar.« Maria Näslund rekommenderar Blodrött hav i GP

»Blodrött hav är tät och suggestiv, med flera oväntade vändningar och en genomtänkt berättelse.« I min bokhylla

»En spännande historia med trovärdigt tecknade karaktärer.« Mias bok


När den framgångsrike entreprenören Flosi kommer hem en kväll är köket upp- och nedvänt och hans fru Guðrún försvunnen. Ett brev har lämnats kvar på köksbordet. I det står det att hon blivit kidnappad och att om Flosi inte betalar en gigantisk lösensumma kommer Guðrún att dö.
Brevet innehåller tydliga instruktioner om att inte kontakta polisen, och Flosi vänder sig till Áróra, som är finansiell utredare med inriktning på att spåra upp undangömda pengar. Tillsammans med sin avlägsne släkting, kriminalkommissarien Daníel, tar hon sig an fallet.
Samtidigt fortsätter Áróra sökandet efter sin försvunna syster, Ísafold. Hon är djupt besviken på den isländska polisen, som mer eller mindre tycks ha lagt ner utredningen. Själv tänker Áróra aldrig ge upp, även om hon inser att det bästa hon kan hoppas på är att slutligen hitta en kropp att begrava.
I översättning av Sara Lindberg.

LILJA SIGURÐARDÓTTIR är en av Islands internationellt mest hyllade och bästsäljande deckarförfattare. Blodrött hav är den andra boken i hennes beroendeframkallande Áróra-serie efter Iskall sol.

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone