Jump to content
Cover for Svekens tid
Isbn: 978-91-7945-833-1
Publisher: Ordfront förlag
Category:
Crime & Mystery
Accessible since: January 2024
Narrator: Jonas Sjöstedt
Length: 5 hours 48 minutes

Audiobook

Svekens tid

Sverige har precis bestämt sig för att gå med i Nato. Snart är det val. Och Erdogans skugga vilar över Sverige. Då en svensk person med turkisk bakgrund blir mördad misstänks kurden Azwer Kobane för mordet. Kobane vars namn står på en lista över personer med påstådd PKK-koppling som Turkiet vill få utlämnade för att släppa in Sverige i Nato.

Den svenska regeringen och Säpo gör sitt yttersta för att hålla Erdogan på gott humör och vill snabbt och effektivt avsluta ärendet. Jessika Fast på Stockholmspolisen vill dock att utredningen ska ha sin gång. Framför allt vill hon följa alla spår, speciellt det som pekar ut två andra gärningsmän.

David Lööf, vänsterpartistisk tjänsteman, hamnar i berättelsens centrum då Kobane deltagit i en seminariepanel i Vänsterpartiets regi kort innan Yilmaz mördas. Rädsla uppstår att V ska kopplas till PKK och sänkas i valet. David tar hjälp av sin kurdiska flickvän Evin för att få veta mer om Kobane. Informationen gör att Jessika lyckas få Kobanes häktning hävd. Trots detta lämnas han ut.

David Lööf och Jessika Fast dras allt djupare in i fallet och de inser att krafterna de slåss emot sitter mycket högt upp finns det en ohelig allians mellan turkisk och svensk säkerhetstjänst? Vem försöker mörda David Lööf? Och hur långt är regering och säkerhetstjänst beredda att gå för att dölja sanningen och få in Sverige i Nato?

Svekens tid är en politisk deckare som utspelar sig mitt i vår tid. Det är en roman som undersöker vårt lands politiska toppskikt och vad som händer när säkerhetspolitiken plötsligt kastas om helt. Med djup insikt i toppolitikens alla intriger skriver Jonas Sjöstedt insiktsfullt och kunnigt om dem som drabbas av storpolitikens lögner och maktspel.

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone