Jump to content
Cover for Närmare himlen
Isbn: 978-91-8989-475-4
Publisher: Bookea
Category:
Novels
Accessible since: April 2024
Narrator: Callin Öhrvall Delmar
Length: 8 hours 1 minute

Audiobook

Närmare himlen

Isabella Crona är en känd och välbärgad före detta affärskvinna. Hon befinner sig tillsammans med sina tre barn på ett skyddat boende på en okänd ort i Sverige. Vad händer med en människa som alltid sprungit fort i maktens korridorer som plötsligt står still och har enbart sina inneboende demoner och minnen att tas med?

Hon är rädd att inte behövas längre. Att inte vara någons Du. I väntat på den stundande rättegången söker hon svaren om sitt liv hos Gud men han vill inte lyssna. Istället skickar han henne tillbaka till Vadstena Kloster och till det barn som föddes där för decennier sedan. Ett besök med ett dramatiskt slut.

Ett målsägandebiträde från Stockholm kallas till det skyddande boendet. När hon redogör för Isabella om den stundande rättegången har Isabella svårt att urskilja vad som är vad. Är hon den kyliga ensamma kvinnan som ingen kom riktigt nära eller en under ytan en misshandlad kvinna? Men en sak är alldeles säkert, Isabellas parallella liv har en sak gemensamt, det förflutna.

Närmare himlen är en stark och övertygande roman om en kvinna som i fyrtioårs-ålder upptäcker att det går att börja om - och att bli någons Du.

"Biljana har skrivit en roman med deckarspänning. Hon väjer inte att skriva om det svåra men på ett osentimentalt sätt. En bladvändare med filmiska scener. Romanen är viktig för alla samhällsmedborgare och inte minst myndighetssverige" - Ulla Solmo, Bibliotekschef


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone