Jump to content
Cover for Sensomarvals
Isbn: 978-91-7799-696-5
Publisher: Louise Bäckelin Förlag
Category:
Novels
Accessible since: May 2024

E-book

Sensomarvals

Nina Frankevall har höga förhoppningar när hon tillsammans med familjen lämnar Stockholm för att tillbringa några semesterveckor i skärgårdsidyllen Kalvinge. Visst måste väl lantliv och ljusa nätter kunna blåsa nytt liv i äktenskapet med David? Men David verkar nöjd som det är och romantiken lyser med sin frånvaro. När Ninas chef på mäklarbyrån hör av sig om ett försäljningsuppdrag tackar hon därför ja. Om hon inte kan rädda sitt äktenskap, kanske hon åtminstone kan rädda sin karriär?

Edvin Broberg har bott i Kalvinge i hela sitt åttiofemåriga liv. Han är nybliven änkling, hans närmaste vän och granne har flyttat till Grisslehamn och hans bonusson hör sällan av sig. När Edvin dessutom ser sitt barndomshem sakta förfalla, inser han att det är dags att sälja och acceptera att saker inte alltid blir som man tänkt sig.

Edvins unge vän Jeremia gör snabbt klart för Nina att en försäljning inte kan bli av, samtidigt som hennes chef vill ha ett snabbt avslut av affären. Motvilligt dras hon in i Jeremias planer på att ändra Edvins beslut, och hitta det eller snarare den som han tror kan ge Edvin ny livsglädje. Och visst blir Nina nyförälskad, bara inte i den hon tänkt sig.

Sensommarvals är en somrig feelgoodroman om stark vänskap, gammal och ny kärlek och betydelsen av andra människor när livet är svårt. Boken är den första delen i Kalvingeserien.

SARA MOLIN och JOHANNA JOHANSSON är systrarna som utgör denna författarduo. 2020 debuterade Sara med Som en öppen bok och har sedan dess gett ut flera romaner. Sara och Johanna har tidigare skrivit En snöängel till jul tillsammans med sin mamma Birgitta Gunnarsson. Sara är gymnasielärare i svenska och Johanna är socionom, men övrig tid ägnar de helst åt att läsa och skriva böcker. Båda bor i Stockholmsområdet.


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone